Ahmet Özer 46. Sayı / 4:00
Prof. Dr. Nadir Nadirov ve Prof. Dr. Kinyas İbrahim Mirzoyev’in Anısına

Prof. Dr. Nadir Nadirov ve Prof. Dr. Kinyas İbrahim Mirzoyev’in Anısına

Kürt Halkı ard arda iki büyük değerini kaybetti. Önce Kinyaz İbrahim Mirzoyev’i, daha onun mezarındaki toprak kurumadan da ünlü Kürt bilgini Nadir Nadirov’u kaybettik. Ölüm evin yıkıla… Kürt halkının peş peşe bu değerlerini yitirmesi çok ağır oldu. Yetmedi mi hain felek bırak yakamızı. Bilim camiası ve sevenleri uzun süredir bu kayıplardan dolayı yasta. 
Önce 8 Ağustos günü Kinyaz İbrahim Mirzoyev’i, iki hafta sonra da Nadir Nadirov’u kaybettik. Geldiler, yaşadılar, mücadele ettiler, büyük izler bırakarak göçüp gittiler bu dünyadan. Başta Kürtler olmak üzere bütün Kazakistan halklarının onlara daha çok ihtiyacı vardı. 

Kinyazê İbrahim fedakâr, çalışkan, sevilen ve sayılan bir insandı. Önemli işlere imza atıyordu. Zamanın ruhunun ona ihtiyaç duyduğu bir zamanda ölüm onu bizden aldı. 
Nadirov dünya çapında bir bilgeydi. Büyük, çok büyük bir çınar gibiydi. O da gitti bir dağ daha yıkıldı. Prof. Dr. Nadir Nadirov (Nadirê Keremê Hecî Nadir) 24 Ağustos 2021 tarihinde yaşama gözlerini yumdu. Yaşasaydı Ocak ayında 90 yaşına basacaktı.Hain felek onu da aldı bizden. Çok üzgünüz. Kürt Tarihi dergisi için kaleme aldığım bu yazıyla onları anmak istedim.
 


Devamı Kürt Tarihi Dergisi'nin 46. Sayısında

  • Bu içeriği paylaşmak ister misiniz?